This week, we revised the vocabulary on food and we learnt some vocabulary on ordering meals on pages 15 and 16:
En el restaurante – In the restaurant
El menú – The menu
Primero / Primer plato – Starters
Segundo / Segundo plato – Main course
Postre – Dessert
Cliente – Customer
Camarero / camarera – Waiter / waitress
Ensalada – Salad
Sopa del día – Soup of the day
Bistec con patatas fritas – Steak with chips
Pollo asado – Roast chicken
Merluza – Hake
Tortilla de patatas /Tortilla española – Spanish omelette
Helado – Ice cream
Flan – crème caramel
Torta de chocolate – chocolate tart
Bebidas – drinks
Agua con gas – sparkling wáter
Agua sin gas – still wáter
Una copa de vino tinto – a glass of red wine
Una copa de vino blanco – a glass of white wine
Un zumo de naranja – a glass of orange juice
Una botella de vino tinto – a bottle of red wine
Una caña de cerveza – a glass of beer
Café y té – coffee and tea
Un cortado – coffee with a little milk, small
Un café solo – an Americano
Un café con leche – coffee with milk
Un té – a tea
Una mesa para … personas – A table for … people
Tengo una reserva para las … - I have a reservation at …
¿Dónde están los servicios? – where are the toilets?
Pagar con tarjeta de crédito – pay by credit card
Pagar en efectivo – pay with cash
We worked on the dialogue on page 16:
¡oiga! – Excuse me!
¿podemos pedir? – Can we order?
¿Qué van a tomar? – What would you like to have?
Copa de vino tinto – A glass of red wine
Un agua sin gas – Still water ; un agua con gas – sparkling water
¿Quieren postre? – Will you eat a dessert?
Para mí, el helado de fresa – Strawberry ice cream for me
Para mí, sólo un café, por favor – Just a coffee for me, thanks
¿Algo más? – Anything else?
Un poco más de agua, por favor – A bit more of water, please
Y traíganos un poco más de patatas fritas. – And bring us a bit more chips
Y la cuenta también – And the bill too.
No comments:
Post a Comment